Skip to content
17 juli Finale heren enkel Van Mossel Kia Dutch Open (Philip Knops)

Het beste voor het laatst

De finale werd een eenzijdig schouwspel. Griekspoor won van zijn opponent Carballes Baena met 6-1 en 6-2. “Ik heb het beste tennis voor het laatst bewaard.” (bron: AD)

Lees meer »
Griekspoor wint Van Mossel Kia Dutch Open 2022

He did it again!

Griekspoor heeft voor het tweede jaar op een rij het Van Mossel Kia Dutch Open gewonnen! Na een overtuigende tweesetter nam hij opnieuw de 80 ATP-punten mee naar huis.

Lees meer »
14 juli Van Mossel Kia Dutch Open (Philip Knops)

Nu al dik tevreden

Toernooidirecteur Tom Nijssen is nu al tevreden met deze editie van het Van Mossel Kia Dutch Open met een sterke bezetting en een recordaantal bezoekers. (bron: AD)

Lees meer »
15 juli Van Mossel Kia Dutch Open (Philip Knops)

Tennis in cijfers

Wil je weten wie de meeste aces sloeg? Of het hoogste slagingspercentage van de eerste service heeft ? ATP heeft de cijfers van de top 10 spelers op een rij gezet.

Lees meer »
14 juli Van Mossel Kia Dutch Open (Philip Knops)

Hoe goed is jouw swing?

Is jouw swing net zo goed als die van Griekspoor of een van de andere toptennissers van dit toernooi? Kom zondag 17 juli naar de finale kijken en test gelijk je eigen slag!

Lees meer »
14 juli Van Mossel Kia Dutch Open (Philip Knops)

Tallon Griekspoor verder

Titelverdediger Tallon Griekspoor in de tweede ronde van de Hongaar Zsombor Piros. Mats Moraing, winnaar van de eerste editie in 2019, werd uitgeschakeld. (bron: AD)

Lees meer »
12 juli Van Mossel Kia Dutch Open (Philip Knops)

Haase onderuit

Robin Haase verloor dinsdag van de als vierde geplaatste Spanjaard Carlos Taberner. Vandaag heeft hij nog een kans in het dubbelspel met Sem Verbeek.(bron: AD)

Lees meer »
Loting Van Mossel Kia Dutch Open 2022

Loting bekend

Zaterdagavond vond de loting plaats in Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten. Tegen wie neemt Tallon Griekspoor het op in de eerste ronde?

Lees meer »
Van Mossel Kia Dutch Open steunt Swim to Fight Cancer

Swim to Fight Cancer

Dit jaar steunt de organisatie van het Van Mossel Kia Dutch Open vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid het sportieve evenement Swim to Fight Cancer.

Lees meer »
18 juli Finale heren enkel Van Mossel Kia Dutch Open (Philip Knops)

Koop nu uw tickets!

Geniet van toptennis tijdens het Van Mossel Kia Dutch Open van 10 t/m 17 juli 2022. De ticketverkoop van deze Amersfoortse ATP Challenger is gestart!

Lees meer »
18 juli Finale heren enkel Van Mossel Kia Dutch Open (Philip Knops)

Data editie 2022 bekend

De nieuwe data voor het Van Mossel Kia Dutch Open in 2022 zijn bekend. De derde editie van deze Amersfoortse ATP Challenger vindt plaats van 10 t/m 17 juli 2022.

Lees meer »
16 juli Van Mossel Kia Dutch Open (Philip Knops)

Finaleweekend!

Vandaag, zaterdag 17 juli, vindt de finale van heren dubbel plaats op de gravelbanen van ALTA met aansluitend de halve finales van de heren enkel. Komt u ook kijken?

Lees meer »
15 juli Van Mossel Kia Dutch Open (Philip Knops)

Onze groundsman

Groundsman Maarten Zoetelief zorgt dat de gravelbanen het hele toernooi piekfijn in orde zijn. ATP challenger supervisor Carl Baldwin inspecteert de banen iedere ochtend.

Lees meer »
14 juli Van Mossel Kia Dutch Open (Philip Knops)

Tennis gaat vandaag door!

De wedstrijden starten vandaag vanaf 13:00 uur. Bezoekers met een ticket voor de middagsessie (10:00 uur tot 15:00 uur) zijn de hele dag welkom, ook tijdens de avondsessie!

Lees meer »
13 juli Van Mossel Kia Dutch Open (Philip Knops)

Organisatie in beeld

Meer weten over de organisatie van Van Mossel Kia Dutch Open? Joop de Keijzer spreekt in Amersfoort Update onder meer met STSA voorzitter Ans Oude Luttikhuis.

Lees meer »
Opening door wethouder Roald van der Linde

Mooie start toernooi!

De eerste kwalificatiewedstrijden zijn gespeeld. Het was een mooie dag vol actie op de gravelbanen van ALTA. Dat belooft veel goeds voor de rest van het toernooi!

Lees meer »

Loting 2021

Morgen gaat het Van Mossel Kia Dutch Open van start. Vandaag vond de loting van de heren enkel en dubbel plaats. Kijk snel welke spelers we de komende week in actie zien!

Lees meer »
Finale Van Mossel Kia Dutch Open 41 (foto Menno Ringnalda)

Data 2021 bekend

De nieuwe data voor het Van Mossel Kia Dutch Open in 2021 zijn bekend. De tweede editie van deze Amersfoortse ATP Challenger vindt plaats van 11 t/m 18 juli 2021.

Lees meer »
Finale Van Mossel Kia Dutch Open 20 (foto Menno Ringnalda)

Corona update

Als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus gaat de ATP Challenger Van Mossel Kia Dutch Open in 2020 helaas niet door. We zien jullie graag terug in 2021!

Lees meer »
Tom Nijssen tijdens finale 21 juli Van Mossel Kia Dutch Open

Mooie tennisweek

“Als ik alle geluiden om me heen mag geloven hebben we er een mooie tennisweek van gemaakt.” Toernooidirecteur Tom Nijssen oogde tevreden na zeven intensieve dagen.

Lees meer »
Mats Moraing winnaar 21 juli 2019 Van Mossel Kia Dutch Open

Mats Moraing zegeviert!

Duitser Mats Moraing heeft het eerste Van Mossel Kia Dutch Open op zijn naam geschreven! Harri Heliovaara en Emil Ruusuvuori uit Finland behaalden in het dubbelspel de overwinning.

Lees meer »
18 juli (15) Van Mossel Kia Dutch Open (foto Jan Pieter Schade)

Laatste Nederlander

De 31-jarige Igor Sijsling is als enige Nederlander in het enkelspel doorgedrongen tot de kwartfinale. Hij won donderdag de partij tegen de Duitse Sebastiaan Fanselow.

Lees meer »
18 juli Van Mossel Kia Dutch Open (foto Jan Pieter Schade)

Racketdokter onmisbaar

De teller van Timo van Driel staat donderdagmiddag op honderdzestig rackets die hij met de juiste snaar heeft bespannen. “Ze noemen mij ook wel de racketdokter.”

Lees meer »
Ballenjongen Van Mossel Kia Dutch Open (foto Menno Ringnalda)

Video impressie

EVA-TV heeft een impressie gemaakt van het Van Mossel Kia Dutch Open. Met onder meer een interview met toernooidirecteur Tom Nijssen en veel mooie beelden.

Lees meer »

Toernooi past bij ALTA

Voor de tennisprofs gaat het bij het Van Mossel Kia Dutch Open om het openbreken van de deur naar de mondiale top. Wat brengt de ATP Challenger gastheer ALTA?

Lees meer »

Kleurrijke eerste dag

Op de openingsdag kwamen diverse landgenoten in actie. Jelle Sels en Tim van Rijthoven sloegen zich door de eerste ronde. Alec Deckers moet helaas naar huis.

Lees meer »
Loting Van Mossel Kia Dutch Open

Loting

Het Van Mossel Kia Dutch Open start morgen. Dit weekend vond de loting van de heren enkel en dubbel plaats. Kijk snel welke spelers we de komende week in actie zien!

Lees meer »
Thiemo de Bakker (foto Marleen Fouchier)

Blikvanger toernooi

Maandag 15 juli worden de eerste ballen op de banen van ALTA geslagen. Hoe slagvaardig is Thiemo de Bakker, blikvanger van het challengertoernooi?

Lees meer »
Holger Rune (foto Roger Parker)

Wildcards bekend!

De wildcards zijn bekend! De 16-jarige Deen Holger Rune, winnaar van Roland Garros Junior, heeft een van de wildcards voor het hoofdtoernooi.

Lees meer »
Vrijwilligers gezocht Van Mossel Kia Dutch Open

Vrijwilligers gezocht

Voor het Van Mossel Kia Dutch Open zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers. Wil je genieten van toptennis en daar ook zelf je steentje aan bijdragen? Geef je dan snel op!

Lees meer »
Thiemo de Bakker (foto Henk Koster)

De Bakker verdedigt titel

Thiemo de Bakker verdedigt in Amersfoort zijn titel die hij vorig jaar won op het Challengertoernooi in Scheveningen. De Bakker neemt op de wereldranglijst de 264ste plaats in.

Lees meer »
Spelershotel Kontakt der Kontinenten

Het spelershotel is bekend!

Het conferentiehotel Kontakt der Kontinenten fungeert de komende jaren als spelershotel voor het Van Mossel Kia Dutch Open. De spelers kunnen ook genieten van de naastgelegen sauna.

Lees meer »
Taart Van Mossel Kia Dutch Opem

Op de radio bij EVA Sport

Vrijdagavond tussen 21 en 22 uur waren Tom Nijssen van STSA en Bas Huijzer van Van Mossel KIA te gast bij EVA Sport om te praten over het Van Mossel Kia Dutch Open.

Lees meer »