Van Mossel Kia Dutch Open

Na ruim tien jaar is Dutch Open weer terug in Amersfoort! Het internationale tennistoernooi wordt georganiseerd door Stichting TopSport Amersfoort in samenwerking met hoofdsponsor Van Mossel Kia. Toernooidirecteur van deze ATP Challenger is Tom Nijssen, voormalig tennisprof en erelid bij tennisvereniging ALTA.

Het Van Mossel Kia Dutch Open vindt van 15 t/m 21 juli 2019 plaats bij tennisvereniging ALTA. Aan deze ATP Challenger 80 doen 48 tennissers mee, van wie een deel tot de beste 100 spelers van de wereld behoort. Het prijzengeld van dit graveltoernooi bedraagt € 46.600 en er zijn 80 ranking punten te vergeven.

Stichting TopSport Amersfoort

Stichting TopSport Amersfoort (STSA) zet zich in voor een optimaal topsportklimaat in Amersfoort. STSA zet zich in om ambitieuze toernooien te organiseren met als doel om onze sporttalenten te laten groeien en bloeien. 

Stichting TopSport Amersfoort

Dutch Open

Dutch Open was van 2002 tot en met 2007 een jaarlijks terugkerend ATP-toernooi in Amersfoort. Het toernooi werd gespeeld op gravel in de openlucht. In 2006 was de nummer één van de wereld, Novak Djokovic, winnaar van het toernooi. Ook nationale helden zoals Raemon Sluiter en Martin Verkerk hebben deelgenomen aan het Dutch Open.

ATP Challenger 80

Het Van Mossel Kia Dutch Open is een ATP Challenger 80 toernooi. Deze ATP Challenger is van 1993 tot en met 2018 gespeeld op de Mets Tennisbanen in Scheveningen. Het toernooi heeft plaatsgevonden onder verschillende namen, waaronder The Hague Open. Nederlander Thiemo de Bakker was de winnaar in 2018.

ALTA

ALTA – Amersfoortse Lawn Tennisclub ‘Amersfoort’ – is opgericht in 1920 en heeft zo’n 750 leden, waarvan 300 jeugdleden. Het is een vereniging voor zowel recreanten als toptennissers, op elk niveau en voor alle leeftijden. Het tennispark ligt verscholen in het bosrijke Bergkwartier van Amersfoort-Zuid.